Back to top

KINDERMAAG-, EN DARMZIEKTEN

De dienst Kindermaag-, darm- en leverziekten is gespecialiseerd in maag- en darmziekten en voedingsproblemen bij kinderen. De dienst staat onder leiding van Dr. Tania Claeys. Dokter Claeys is ook lid van het multidisciplinaire allergieteam campus Sint-Jan Brugge en is ook consulent kindergastro-enterologie & nutritie in het universitair ziekenhuis UZ Gent.

De dienst Kindermaag-, darm- en leverziekten bij kinderen biedt zorg op maat van uw kind. Daarom werken we nauw samen met gespecialiseerde kinderdiëtisten, kinderpsychologen, neonatologen, (interventionele) radiologen en kinderchirurgen. Natuurlijk werken we ook nauw samen met de andere onderdelen van de dienst Kinderziekten, zoals kinderlongziekten en kinderneurologie.

Voor kinderen met een aangeboren afwijking van het maag- en/of darmkanaal hebben wij een speciaal traject. U en uw kind worden begeleid van prenatale zorg tot de transitie naar de dienst Gastro-enterologie voor volwassenen. Dit geldt oa voor kinderen met een slokdarmatresie, de ziekte van Hirschsprung of een anorectale malformatie.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 14 december 2018