Back to top

Brugs Interactief Artsen Netwerk (BIAN)

Via de portaalsite Brugs Interactief Artsen Netwerk (BIAN) kunnen artsen op een veilige manier gegevens over hun patiënten van het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV opvragen. Via de digitale mailbox MediBridge worden bijvoorbeeld al protocollen, ontslagbrieven en opnamemeldingen op een veilige manier uitgewisseld tussen het ziekenhuis en de huisarts en/of specialist. BIAN biedt nog meer mogelijkheden: u kan via deze portaalsite makkelijk afspraken boeken, digitale beelden opvragen en nog veel meer. Klik hier als u wilt inloggen bij BIAN.

Met BIAN heeft u als zorgverlener tal van mogelijkheden om snel en veilig informatie over uw patiënt te verkrijgen:

Beelden en protocollen van radiologische onderzoeken raadplegen

Met BIAN heeft u onmiddellijk toegang tot aangevraagde digitale beelden, zodra het beeld geprotocolleerd is. Door het algemeen gebruik van spraakherkenning is het protocol zeer snel toegankelijk. Alle beelden, met de nodige reservekopieën, blijven ook bewaard in BIAN. U kan ze later altijd nog raadplegen.

Labresultaten raadplegen

Aangevraagde labonderzoeken (microbiologie, hematologie, scheikunde en pathologie) kan u raadplegen via BIAN zodra het resultaat beschikbaar is.

Patiëntgegevens opvragen

U krijgt toegang tot de algemene patiëntgegevens, zoals adres en geboortedatum.

Lijst van uw opgenomen patiënten raadplegen

Wilt u uw patiënten in het ziekenhuis bezoeken? Dan kan u vooraf een lijst raadplegen en uitprinten waarop staat welke patiënten van u zijn opgenomen. Op deze lijst staat de naam van de patiënt, evenals de verpleegeenheid en het kamernummer.

Afspraken boeken voor uw patiënten

U kan vanuit het patiëntendossier van de geselecteerde patiënt direct een afspraak boeken in het digitale afsprakensysteem van het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV. Daarvoor hoeft de patiënt niet al ingeschreven te zijn in ons ziekenhuis. U kan ook de afspraak laten inplannen door uw secretariaat; BIAN biedt de mogelijkheid om op strikt beveiligde wijze afspraken te boeken zonder toegang tot het patiëntendossier.

Altijd bereikbaar

BIAN is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Zo hoeft u geen rekening te houden met de openingsuren van de poliklinische dienst, vermijdt u mogelijke wachttijden aan de telefoon (er wordt altijd ruimte gereserveerd voor dringende afspraken) en kan u aan de patiënt steeds een uitgeprinte afspraakbevestiging en verwijsbrief meegeven.

Heeft u vragen over BIAN?

Neem dan contact op met Steve Billiaert van onze dienst ICT
t: 059 55 55 24 (campus Henri Serruys) / 050 45 96 61 (campus Sint-Jan)
e: steve.billiaert@azsintjan.be

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 14 november 2018