Back to top

Menu

Bij AZ Sint-Jan staan zowel koude als warme maaltijden op het menu. Die kunt u op uw kamer nuttigen of in ons restaurant, eventueel met uw familieleden of andere bezoekers.

Patiëntenmaaltijden
Elke dag krijgen onze patiënten een uitgebalanceerd menu voorgeschoteld op de kamer:

  • ontbijt: vanaf 7.30 uur
  • middagmaal: vanaf 11.30 uur (campus Sint-Franciscus Xaverius van 11.30 tot 12.00 uur)
  • avondmaal: vanaf 17 uur (campus Sint-Franciscus Xaverius van 17.30 tot 18.00 uur)

Buiten het dagelijkse menu biedt AZ Sint-Jan u nog diverse andere gerechten en dranken aan. Informeer ernaar bij de verpleegkundige van uw afdeling.
Uiteraard houden we ook rekening met allergieën, dieetwensen en intoleranties. Zo is er een ruim aanbod vegetarische maaltijden. Dieetmaaltijden worden volgens de richtlijnen van de dokter samengesteld door de diëtisten. Als u na uw ontslag uw dieet wil blijven volgen, kunt u voor verder advies steeds een afspraak maken met de diëtisten.

Strikte hygiëne
Om infecties te voorkomen, zijn in ons ziekenhuis bij de bereiding en verstrekking van voedsel strikte hygiëneregels van kracht. Deze regels moeten verhinderen dat patiënten, medewerkers en bezoekers ziek worden door onze maaltijden te nuttigen. Het is niet nodig om zelf voeding mee te brengen. Doet u dit toch, dan gebeurt het nuttigen ervan op eigen verantwoordelijkheid.
Het is heel belangrijk dat u:

  • geen etenswaren meebrengt die gemakkelijk kunnen bederven, zoals vlees, vis of zuivel
  • de bewaarvoorschriften en de houdbaarheidsdata goed opvolgt
  • er rekening mee houdt dat de verpleegafdeling meegebrachte voeding niet voor u mag bewaren om op een later tijdstip terug aan te bieden
     

Deel uw dieetwensen
Bent u allergisch voor bepaalde voedingswaren of heeft u bepaalde dieetwensen? Laat het ons weten bij uw opname, zodat wij er rekening mee kunnen houden bij uw maaltijdkeuze.

Restaurant en cafetaria
Niet alleen op de kamers van AZ Sint-Jan staat er een variatie van koude en warmte gerechten op het menu. U kunt als patiënt ook vrij gebruik maken van onze restaurants, onze cafetaria en het terras met bijhorende tuin en vijver. 's Middags heeft u keuze tussen 2 warme dagschotels en een koude schotel (geen koude schotel op campus Sint-Franciscus Xaverius). 's Avonds kunt u kiezen tussen een avondschotel en een koude schotel. Of u kunt “à la carte“ eten. Wilt u vlug even een snack of een belegd broodje eten? Of heeft u na de middag zin in een ijsbeker, een geurig kopje koffie met gebak? Alles kan.


Campus Sint-Jan
Het restaurant is iedere dag doorlopend open van 9 uur tot en met 19.30 uur. Van 11 uur tot 14 uur en van 17 uur tot 19.15 uur staat er een warme maaltijd op het menu.
 

Menu van 18 tot en met 24 oktober 2021

Menu van 25  tot en met 31 oktober 2021

Menu van 1 tot en met 7 november 2021

Campus Sint-Franciscus Xaverius
Het restaurant is iedere dag doorlopend van 11.30 uur tot 17.15 uur. Tussen 11.30 uur en 13.15 uur kunt u er een middagmaal krijgen.

Uw familieleden, vrienden of kennissen zijn van harte welkom in de restaurants van AZ Sint-Jan. Mits voorlegging van een door de hoofdverpleegkundige ondertekende verklaring kunt u hen vergezellen voor een middag- of avondmenu. Wij vragen wel om het restaurant niet in slaapkledij te betreden en zowel bij het verlaten als bij het terugkomen een verpleegkundige van uw eenheid te verwittigen.

Menu van 18 tot en met 24 oktober 2021

Menu van 25  tot en met 31 oktober 2021

Menu van 1 tot en met 7 november 2021

 

Campus Henri Serruys
Het restaurant van campus Henri Serruys is te vinden via route 23. U kunt er elke weekdag terecht van 8.30 tot 18.30 uur en op zaterdag, zon- en feestdagen van 09.00 tot 18.30 uur. Het middagmaal serveren we van 11.00 tot 13.45 uur. De laatste consumptie verstrekken we om 18.00 uur. 

Menu van 4 tot en met 10 oktober 2021

Menu van 18 tot en met 24 oktober 2021