Back to top

Menu

Bij AZ Sint-Jan staan zowel koude als warme maaltijden op het menu. Die kunt u op uw kamer nuttigen of in ons restaurant, eventueel met uw familieleden of andere bezoekers. Verwittig wel uw verpleegkundige als u uw eenheid verlaat of terugkeert. Ook vragen wij om het restaurant niet in slaapkledij te betreden. 

Patiëntenmaaltijden

Elke dag krijgen onze patiënten een uitgebalanceerd menu voorgeschoteld op de kamer: ontbijt, middagmaal en avondmaal.
Buiten het dagelijkse menu biedt AZ Sint-Jan u nog diverse andere gerechten en dranken aan. Informeer ernaar bij de verpleegkundige van uw afdeling.

Uiteraard houden we ook rekening met allergieën, dieetwensen en intoleranties. Zo is er een ruim aanbod vegetarische maaltijden. Dieetmaaltijden worden volgens de richtlijnen van de dokter samengesteld door de diëtisten. Als u na uw ontslag uw dieet wil blijven volgen, kunt u voor verder advies steeds een afspraak maken met de diëtisten.

Strikte hygiëne

Om infecties te voorkomen, zijn in ons ziekenhuis bij de bereiding en verstrekking van voedsel strikte hygiëneregels van kracht. Deze regels moeten verhinderen dat patiënten, medewerkers en bezoekers ziek worden door onze maaltijden te nuttigen. Het is niet nodig om zelf voeding mee te brengen. Doet u dit toch, dan gebeurt het nuttigen ervan op eigen verantwoordelijkheid.
Het is heel belangrijk dat u:

  • geen etenswaren meebrengt die gemakkelijk kunnen bederven, zoals vlees, vis of zuivel
  • de bewaarvoorschriften en de houdbaarheidsdata goed opvolgt
  • er rekening mee houdt dat de verpleegafdeling meegebrachte voeding niet voor u mag bewaren om op een later tijdstip terug aan te bieden

Deel uw dieetwensen

Bent u allergisch voor bepaalde voedingswaren of heeft u bepaalde dieetwensen? Laat het ons weten bij uw opname, zodat wij er rekening mee kunnen houden bij uw maaltijdkeuze.

Klik hier om het aanbod, het weekmenu en de openingsuren te raadplegen.