Back to top

Patiëntendossier

Mijn dossier

Het ziekenhuis houdt een elektronisch patiëntendossier bij met uw administratieve, medische en paramedische gegevens.
Hieronder beschrijven we hoe u informatie kan opvragen over uw medisch dossier met resultaten, beelden en de geplande afspraken.

Digitale platformen voor patiënten

COZO: ALLE INFORMATIE OP EEN PLEK

www.cozo.be of via de applicatie voor smartphones

Wat?

U kan conform de vereisten en veiligheidsprocedures van de overheid (eHealth) bepaalde informatie uit uw dossier opvragen en dit via één portaal dat toegang biedt tot de verschillende ziekenhuizen waar u in behandeling bent. De ziekenhuizen bepalen hierbij zelf welke informatie ze online beschikbaar stellen. Dit hangt af van de technische mogelijkheden van het digitale patiëntendossier dat in het ziekenhuis gebruikt wordt. U vindt er wel steeds uw digitale röntgenfoto's terug en kan binnenkort ook de medische verlagen raadplegen. U vindt via datzelfde portaal, nu of in de toekomst, ook informatie over uw beknopt gezondheidsdossier bij de huisarts en over uw vaccinaties.

Hoe?

U moet vooraf eenmalig uw geïnformeerde toestemming geven. U geeft de toestemming via uw PC thuis met behulp van uw elektronische identiteitskaart, in het ziekenhuis, bij de huisarts, in het ziekenfonds of bij de apotheker.
Meer informatie vindt u op www.patientconsent.be.

Na het éénmalig geven van uw toestemming krijgt u toegang tot uw dossier via www.cozo.be - link patiënten.

Uw toestemming zorgt er ook voor dat uw behandelende artsen in de verschillende ziekenhuizen uw verslagen en resultaten kunnen opvragen via COZO wanneer u bij hen behandeld wordt.

MYNEXUZHEALTH

www.mynexuzhealth.be

Wat?

MyNexuzHealth geeft zicht op uw dossier, afspraken en resultaten uit alle ziekenhuizen die met hetzelfde elektronische patiëntendossier werken (naam = Nexuz). AZ Sint-Jan is aan het overschakelen naar dit elektronisch patiëntendossier. U vindt al uw afspraken terug op dit platform. In de loop van 2019 krijgt u ook stapsgewijd toegang tot de verslaggeving.

Opgelet. Het is nog niet mogelijk om via MyNexuzHealth resultaten te zien van ziekenhuizen die niet met het Nexuz-systeem werken. Hier kan u zien welke ziekenhuizen aangesloten zijn: https://www.nexuzhealth.be/nl/partners

Hoe?

U kunt inloggen met uw eID via het beveiligd aanmeldportaal van de overheid (CSAM). Beschikt u niet over een eID lezer dan kunt u via www.mynexuzhealth.be een gebruikersnaam en paswoord aanvragen. U ontvangt daarbij dan ook een tokenkaart. Met deze combinatie kunt u zich dan ook aanmelden op het platform. U kan ook inloggen met de app Itsme.

ONLINE BEELDVORMING

http://images.azsintjan.be/

Tot slot kan u via deze link ook uw digitale beelden opvragen. Deze toegang is beveiligd met een code die u ontvangen heeft na het onderzoek. Via die code heeft u alleen toegang tot uw beelden van het onderzoek. Dit is ook een handige en snelle werkwijze voor de huisarts.

VERZOEK OM AFSCHRIFT GEGEVENS UIT PATIËNTENDOSSIER

Wenst u toch liever een papieren afschrift van uw dossier of wilt u meer weten over de inhoud van uw dossier?

Vul onderstaand document in:

Bij vragen kan u zich wenden tot het secretariaat van de medisch directeur dr. Marco Lanckneus, t: 050 45 22 40.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 29 maart 2019