Back to top

Ziekenhuismaatregelen - Corona/COVID-19

17 november 2022

Mondmasker

Patiënten en bezoekers hoeven in ons ziekenhuis geen mondmasker meer te dragen.

Er gelden wel enkele uitzonderingen. Een mondmasker is nog verplicht voor: 

  • patiënten en bezoekers met een lage immuniteit;
  • patiënten en bezoekers op de verpleegeenheden hematologie, oncologie, geriatrie, pneumologie en intensieve zorgen;
  • patiënten en bezoekers die verkouden zijn (hoesten, neusloop);
  • bezoekers van patiënten in isolatie. Zij volgen de maatregelen zoals aangegeven op de kamerdeur. 

 

Bezoekregeling op campus Sint-Jan, campus Henri Serruys en campus SFX

De normale bezoekregeling is terug van kracht. Er is elke dag bezoek mogelijk tussen 14.00 uur en 20.00 uur. Op verschillende diensten gelden uitzonderingen op deze standaard bezoekregelingDe uitzonderingen op de bezoekregeling voor alle campussen kan je hier raadplegen. 

 

Testen op COVID-19 

Milde klachten? Gebruik de zelfevaluatietool. Vertoon je ernstige symptomen, behoor je tot een risicogroep of gaat je gezondheidstoestand snel achteruit, neem dan contact op met je huisarts of de huisarts van wacht (via het nummer 1733). 

Kritisch ziek of ernstige klachten? Neem contact op met de dienst Spoedgevallen: campus Sint-Jan Brugge via 050 45 20 00 of campus Henri Serruys Oostende via 059 55 51 01.  
 

Testen in het ziekenhuis in geval van ziekenhuisopname

​Je wordt voor de COVID-19-test doorverwezen door de dienst zelf. Volg hiervoor de instructies van behandelende dienst/arts van ons ziekenhuis.

Campus Sint-Jan: staalafname elke werkdag van 08.00 uur tot 16.30 uur, op de COVID-19-screeningsafdeling van de campus Sint-Jan (route 127). Bij aankomst in het ziekenhuis meld je je aan aan de inschrijvingskiosken en kies je op het scherm voor "COVID-19-test'. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken.
 

Testen in het ziekenhuis

Campus Sint-Jan: staalafname elke werkdag van 08.00 uur tot 16.30 uur. Bij aankomst in het ziekenhuis meld je je aan aan de inschrijvingskiosken en kies je op het scherm voor "COVID-19-test'. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken.
 

Resultaten van afgenomen testen in het AZ Sint-Jan

Ons labo streeft ernaar alle analyses binnen de 24 uur uit te voeren. Je kan jouw resultaten raadplegen op de website van Cozo: www.cozo.be. Klik hier om het stappenplan te raadplegen over hoe je de resultaten kan opvragen.

 

Deze pagina werd laatst geüpdatet op 23/03/2023 om 17.05u.