Back to top

Workshop verzorging en make-up voor kankerpatiënten

Op campus Sint-Jan richten we om de twee maanden de workshop Look good, feel better in, waarin mensen met kanker hele praktische tips over verzorging en make-up krijgen. Het gaat om een workshop in samenwerking met Kom op tegen Kanker. Tijdens deze sessies, brengt een schoonheidsspecialiste de deelnemers de basisprincipes van een goede huidverzorging en make-up bij. Want wie er goed uitziet, voelt zich meestal ook beter. Het beperkte aantal deelnemers maakt van zo'n workshop een echte verwennamiddag.

Wat staat er op het programma? De huid reinigen, een dagcrème gebruiken, de wenkbrauwen bijtekenen, vlekken camoufleren, aangepaste make-up gebruiken, advies krijgen over de keuze van een haarprothese, haarbanden en sjaals aanbrengen … Kortom, heel wat handige weetjes en praktische tips die kunnen helpen om eventuele nevenwerkingen van de behandeling op te vangen. Het project krijgt bovendien de steun van een gekend cosmeticamerk.

Interesse voor deze workshop? Neem gerust contact op met de hoofdverpleegkundige van ons dagziekenhuis oncologie, t: 050 45 28 00.