Back to top

We staan in de top 10 van beste ziekenhuizen van België

10 maart 2021

Volgens het Amerikaanse magazine Newsweek behoren we tot de 10 beste ziekenhuizen van België.

Al drie jaar op rij slaat het Amerikaanse magazine Newsweek de handen in elkaar met een dataonderzoeksbureau om de beste ziekenhuizen ter wereld te rangschikken. België is een van de 25 landen waar volgens het onderzoek ziekenhuizen te vinden zijn die het verschil maken in kwalitatieve zorgverlening. Dat doen ze door onophoudelijk te streven naar uitmuntendheid, artsen tewerk te stellen die zich in hun vakgebied onderscheiden, verpleegkundige topzorg te bieden en de nieuwste technologieën op de voet te volgen.

En voor België … vind je ons in de top 10 van die ziekenhuizen. Daar zijn we vanzelfsprekend fier op. Want het betekent dat we erin slagen om de doelen die we voor ogen hebben in de realiteit om te zetten en onze ambitie om innovatieve referentiezorg te bieden niet bij ambitie blijft.

Waarop het onderzoek zich baseerde om tot die rangschikking te komen? Op het advies van medische experts (artsen, ziekenhuisdirectie en -managers en zorgprofessionals) en op de medische resultaten die de ziekenhuizen behalen, maar ook op patiëntenbevragingen! Dat wil zeggen dat we ons plaatsje in de top 10 ook aan jullie te danken hebben.

Zeker nu het voorbije jaar meer dan ooit in de verf zette hoe belangrijk toegang tot kwaliteitsvolle gezondheidszorg kan zijn, willen we jullie laten weten dat we er alles aan blijven doen om onze plek als topziekenhuis van België dubbel en dik te verdienen en jullie verwachtingen waar te maken.

Lees meer op de website van Newsweek: https://www.newsweek.com/best-hospitals-2021/belgium 

AZ Sint-Jan beste ziekenhuizen ter wereld - top 10 België