Back to top

Wat je moet weten over hoofd-halskanker

16 september 2019

Van 16 tot 20 september loopt de Europese Make Sense-campagne, een initiatief van de Europese Vereniging voor Hoofd-halskanker. Vijf dagen lang vind je in onze inkomhal op campus Sint-Jan meer informatie over deze aandoening en hoe je ze tijdig kan herkennen.

Kennis verspreiden

Met de Make Sense-campagne roept de Europese Vereniging voor Hoofd-halskanker (EHNS: European Head and Neck Society) artsen, paramedici, basiswetenschappers en iedereen die op de een of andere manier betrokken is bij hoofd-halskanker, op om de kennis over deze aandoening te verspreiden!

Symptomen herkennen

Het uiteindelijke doel van de campagne: mensen waarschuwen voor de risico’s op hoofd-halskanker en ervoor zorgen dat ze de signalen en symptomen van deze ziekte sneller herkennen. Zo zullen ze al in een vroegere fase hulp inroepen en dus ook eerder de juiste diagnose en behandeling krijgen.

Informatieve posters

Omdat wij samen met de patiëntenorganisaties ook dagelijks werken aan kwalitatieve zorg voor hoofd-halskankerpatiënten en hun naasten, kan de campagne ook op onze hulp rekenen. Wat gaan we doen? In de inkomhal van campus Sint-Jan vind je vijf dagen lang informatieve posters die meer uitleg geven bij hoofd-halskanker. Elke dag belicht iemand van onze professionele experts een ander thema. Zo willen we hoofd-halskanker zowel bij onze bezoekers als bij onze collega’s onder de aandacht brengen.

Stichting tegen Kanker

De Vlaamse Werkgroep Hoofd Hals Tumoren vzw (VWHHT) zet zijn schouders onder de acties voor deze campagne. Hij doet dit met de steun van de Stichting tegen Kanker, die de Make Sense-initiatieven ook in de kijker zal zetten.

Graag meer info? Die kan je bekomen via een mailtje naar caroline.vandenbruaene@azsintjan.be

Zie ook https://makesensecampaign.eu/nl