Back to top

Wandel en quiz mee met FAST 4-ward in het teken van Wereldberoertedag

28 oktober 2022

In de omgeving van onze campus Sint-Jan in Brugge kan je twee interactieve wandelingen volgen. Tijdens deze FAST 4-ward wandelingen beantwoord je een aantal vragen om je kennis over beroertes te testen en verbeteren. In het licht van de aankomende Wereldberoertedag op 29 oktober willen we een sterkere bewustwording creëren en beroertezorg in de kijker zetten, want jaarlijks krijgen maar liefst 25.000 Belgen een hersenberoerte.

Actiever leven is gezonder leven

Omdat beweging en een actieve levensstijl belangrijke factoren zijn bij de preventie van een beroerte, hebben de Belgian Stroke Council samen met een aantal Belgische ziekenhuizen de "FAST 4-ward" ontwikkeld. Tijdens enkele interactieve wandelingen kan je tot eind oktober aan de hand van de app izi.TRAVEL een aantal vragen beantwoorden om je kennis omtrent beroerte te testen of te verbeteren. 

FAST

Een beroerte of CVA is een verstoring in de doorbloeding van de hersenen waardoor het hersenweefsel acuut onvoldoende zuurstof krijgt. Daardoor raakt het weefsel beschadigd. Om deze beschadiging zoveel mogelijk te beperken, moet je snel reageren. Elke minuut telt. Doe hiervoor een FAST-test!

Sterkere bewustwording

We hebben verschillende wandelroutes ontwikkeld per regio, waarbij je zelf kan bepalen welke wandeling je wenst te doen. De wandelingen zijn toegankelijk voor zowel volwassenen als kinderen en je hoeft zeker geen professional te zijn om deel te nemen! Bij elke wandeling komen dezelfde standaard vragen terug die jouw kennis bijschaven en een sterkere bewustwording creëren omtrent het ziektebeeld.

Praktisch

In de omgeving van campus Sint-Jan in Brugge zijn twee FAST 4-ward wandelingen. Je kan de korte en lange wandeling volgen met de izi.TRAVEL-app of met onze brochure. In de algemene brochure lees je meer over hoe je een beroerte kan herkennen en over FAST 4-ward.

Wedstrijd

Maakt tijdens je wandeling een orgininele foto waarin je de FAST-test uitbeeldt of op een creatieve manier toepast en stuur je foto naar FAST4ward@belgianstrokecouncil.be. Zo maak je kans op een filmticket!

Wegens groot succes zijn de wandelingen verlengd tot 9 mei 2023! 

De "FAST 4-ward" is mede ondersteund door de Belgian Stroke Council . Deze vereniging streeft ernaar om patiënten en professionele zorgverleners te informeren en geeft een overzicht van alle lopende campagnes, samenwerkingsverbanden, patiëntenverenigingen, congressen en studiedagen in België en daarbuiten.

Enkele sfeerbeelden: