Back to top

Voorstelling dr. Vanessa Schelfhout

8 mei 2023
Dokter Vanessa Schelfhout

Dr. Vanessa Schelfhout – Arts in de nucleaire geneeskunde
dienst Nucleaire geneeskunde – campus Sint-Jan
t: 050 45 28 10
e: nucleairegeneeskunde.brugge@azsintjan.be

Dr. Vanessa Schelfhout behaalde in 1998 het diploma geneeskunde aan de Universiteit Gent waar zij startte met de opleiding Inwendige Ziekten. Aansluitend deed zij vier jaar onderzoek op de afdeling longziekten in het UZ Gent en vervolgde ze haar opleiding in Nieuwegein (Nederland).

In 2006 maakte ze de switch naar de opleiding Nucleaire Geneeskunde waarna ze in 2010 haar erkenning behaalde in Nederland. Ze promoveerde in 2010 aan de Universiteit Gent met prof. dr. Guy Joos als promotor. Tot 2018 was ze werkzaam als staflid en plaatsvervangend opleider Nucleaire Geneeskunde in Arnhem (Nederland) en tot 2022 in het UZ Gent.

Momenteel is ze verbonden aan de faculteit geneeskunde van de Universiteit Gent als professor en werkt ze nog nauw samen met het UZ Gent, vooral in navorming en opleiding. Dr. Schelfhout is secretaris-elect van Belnuc, de Belgische Vereniging voor Nucleaire Geneeskunde. Binnen de dienst Nucleaire geneeskunde op campus Sint-Jan zal zij zich toeleggen op het gehele spectrum van de nucleaire diagnostiek en therapie, met een specifieke interesse in oncologie en cardiologie.