Back to top

voorstelling dr. Sander Trenson

23 augustus 2021
dr. Trenson
dr. Trenson

dr. Sander Trenson - Cardioloog
dienst Cardiologie, campus Sint-Jan
t: 050 45 26 70
e: policardiologiesecretariaat@azsintjan.be

Dr. Sander Trenson promoveerde in 2011 nadat hij zijn bachelor geneeskunde aan de KULAK in Kortrijk volgde en zijn master afwerkte aan de KU Leuven. Hij specialiseerde zich verder in de inwendige ziekten en de cardiologie tijdens verschillende assistentschappen in het AZ Damiaan Oostende, AZ Delta Roeselare, op campus Sint-Jan van het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV en in het UZ Leuven. Tijdens zijn opleiding deed hij aan de KU Leuven een doctoraatsonderzoek naar de rol van microvasculair endotheel bij hartfalen. Daarmee won hij verschillende nationale en internationale prijzen. Hij volgde daarnaast ook een master in de sportgeneeskunde.

Na zijn erkenning tot cardioloog in de zomer van 2019 trok hij met zijn gezin naar het universitair hartcentrum in Zürich in Zwitserland om zich verder te verdiepen in de subdisciplines hartfalen, devicetherapie en interventionele cardiologie in het Andreas Grüntzig-cathlab. Hij volgde er ook een postgraduaat hartfalen aan de Universiteit van Zürich. Daarnaast leidde hij verschillende internationale onderzoeksprojecten voor cardiale resynchronisatietherapie en COVID-19 bij hartpatiënten.

In januari 2021 vervoegde dr. Trenson het team van cardiologen op campus Sint-Jan, waarbinnen hij de focus zal leggen op hartfalen, cardiale resynchronisatie en interventionele cardiologie.