Back to top

Voorstelling dr. Pieter Pierreux

7 maart 2023

Dr. Pieter Pierreux - orthopedist
dienst Orthopedie, campus Sint-Jan
t: 050 45 21 60
e: ortho@azsintjan.be

Dr. Pieter Pierreux behaalde zijn diploma geneeskunde aan de Vrije Universiteit Brussel. Zijn opleiding tot orthopedisch chirurg genoot hij grotendeels in het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV, het OLV Aalst en het UZ Brussel. Hij heeft een passie voor het schouder- en ellebooggewricht en wilde deze specialisatie verder versterken door zowel nationale als internationale ervaringen tijdens zijn fellowship.

Hij startte in het AZ Monica in Deurne waar hij nauw samenwerkte met prof. Roger van Riet en prof. Olivier Verborgt. Na een half jaar trok hij naar de ‘Clinique du Sport’ in Bordeaux waar hij zich de daaropvolgende zes maanden liet onderdompelen in de Franse school. In augustus 2022 is dr. Pierreux gestart als elleboog– en schouderspecialist binnen de associatie Orthoclinic Brugge (AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV en AZ Sint Lucas Brugge).

Naast de courante schouderpathologie, legt hij er zich in eerste instantie toe op alle elleboogpathologieën. Dit gaat van elleboog artroscopie, artrolyse, ligamentair herstel tot complex elleboogtrauma en elleboogprothese. Als consulentschouderchirurg werkt hij ook deeltijds in het AZ Groeninge in Kortrijk. Samen met meerdere collega’s uit Brugge en Kortrijk, zet hij zijn schouders onder de permanentie voor handtrauma binnen de ziekenhuisoverschrijdende samenwerking ‘Handgroep West’.