Back to top

Voorstelling dr. Jean-Yves Wielandts

20 februari 2020
Cardiologie Sint-Jan Brugge dr. Wielandts

Dr. Jean-Yves Wielandts behaalde zijn diploma van arts en zijn erkenning in de cardiologie aan de KU Leuven. Hij genoot opleidingsperiodes aan de Ludwig-Maximilians-Universität te München, het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV, het ZOL in Genk en de Université de Bordeaux.

Hieraan voorafgaand behaalde hij zowel het diploma van Burgerlijk Elektrotechnisch Ingenieur als van Medisch Stralingsfysicus aan de KU Leuven, dit laatste mede dankzij een excellentiebeurs voor hogere specialisatieopleidingen van het Fonds Roger Dillemans. Ook was hij actief als Research Engineer binnen de Medical Signal Processing Division van Philips in Aachen.

Hij verzilverde de synergie tussen zijn verschillende medisch-wetenschappelijke opleidingen en ervaringen onder de vorm van een multidisciplinair PhD over het gebruik van medische beeldvorming binnen de context van hartritmestoornissen onder de begeleiding van professoren Hein Heidbüchel en Pierre Jaïs.

Zijn voorliefde voor het domein van de ritmologie bracht dr. Wielandts uiteindelijk terug naar campus Sint-Jan van het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV, waar hij zich nu verder toelegt op cardiale elektrofysiologie.

 

dienst Cardiologie, campus Sint-Jan
t: 050 45 26 70
e: policardiologiesecretariaat@azsintjan.be