Back to top

Voorstelling dr. Ian Buysschaert

13 april 2021
Cardioloog dr. Buysschaert
Cardioloog dr. Buysschaert

Dr. Ian Buysschaert
Cardioloog - dienst Cardiologie, campus Sint-Jan
e: policardiologiesecretariaat@azsintjan.be
t: 050 45 26 70

Na het behalen van zijn diploma geneeskunde aan de KU Leuven in 2003, werkte dr. Ian Buysschaert tijdens zijn opleiding tot cardioloog in verschillende ziekenhuizen, waaronder één jaar in Sydney, Australië.

Tussen 2006 en 2010 verrichtte hij wetenschappelijk basisonderzoek aan het VIB Vesalius Research Center van de KU Leuven, waar hij ook zijn doctoraat in de biomedische wetenschappen behaalde.

Na zijn erkenning als cardioloog in 2011 spitste hij zich gedurende twee jaar verder toe op de interventionele cardiologie in het ZNA Middelheim in Antwerpen. Vanaf 2014 werkte hij op campus Aalst van het A.S.Z. als interventionele cardioloog. Naast percutane coronaire interventies was hij er ook medeverantwoordelijk voor de percutane behandeling van structureel hartlijden. Daarnaast was hij de oprichter en directeur van de Cardiovasculaire Studie Eenheid.

Sinds 1 januari 2021 werkt dr. Buysschaert op campus Sint-Jan, waar hij zich zal toeleggen op de percutane behandeling van coronair en structureel hartlijden en verdere innovatie.