Back to top

Voorstelling dr. Frederick Dochy

12 juli 2022

Dr. Frederick Dochy – NKO-arts, gelaat- en halschirurg
dienst Neus-, keel en oorziekten, campus Sint-Jan
t: 050 45 22 80
e: nok@azsintjan.be

Dr. Frederick Dochy studeerde in 2014 met grote onderscheiding af in de geneeskunde aan de UGent. Hij specialiseerde zich van 2014 tot en met 2019 in de neus-, keel- en oorheelkunde en de gelaat- en halschirurgie in het Universitair Ziekenhuis Gent. Hij werkte tijdens zijn opleiding gedurende één jaar in het AZ Damiaan Oostende. In 2018 behaalde hij als een van de eersten in België de titel ‘Fellow of the European Board of Otorhinolaryngology, Head & Neck Surgery’.

Van 2019 tot en met 2021 was hij arts-staflid aan de dienst Hoofd- en halsheelkunde van het UZ Gent onder toezicht van prof. dr. Philippe Deron. Hij legde zich hier verder toe op de gelaat- en halspathologie en -chirurgie in zowel haar maligne vormen als haar benigne, zoals schildklier- en oorspeekselklierchirurgie. Daarnaast bekwaamde hij zich in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen in innovatieve chirurgie voor sociaal storend snurken en obstructief slaapneu onder begeleiding van prof. dr. Olivier Vanderveken.

Sinds 1 maart 2022 zet dr. Dochy zich op de dienst Neus-, keel-, oorziekten van campus Sint-Jan voornamelijk in voor algemene NKO-heelkunde, gelaat- en halschirurgie en diagnostiek en chirurgie voor snurken en obstructief slaapapneu. Hij zal ook voor dezelfde pathologieën consulteren en opereren in het AZ Sint-Lucas Brugge. Daarnaast blijft hij consulent in het Universitair Ziekenhuis Gent op de dienst Hoofd- en halsheelkunde voor gelaat-, hals- en snurk- en slaapapneuchirurgie.