Back to top

Voorstelling dr. Elisabeth Vander Stichele

12 februari 2021
Dr. Vander Stichele geriatrie campus Henri Serruys Oostende

dr. Elisabeth Vander Stichele
Geriatrie, campus Henri Serruys 
t: 059 55 54 38
e: geriatrie.secretariaat.oostende@azsintjan.be

 

Dr. Elisabeth Vander Stichele studeerde af als internist-geriater aan de UGent in 2010, onder toezicht van prof. dr. Nele Van Den Noortgate en prof. dr. Mirko Petrovic. Zij deed een bijkomende vrije stage ouderenpsychiatrie bij dr. Lieve Lemey.

Na haar afstuderen was zij zeven jaar werkzaam op campus Henri Serruys van het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV in een associatie met dr. Dirk VandeVondele. Hier deed ze ervaring op met orthopedische problematiek bij ouderen. Nadien werkte zij drie jaar in AZ Jan Palfijn in Gent, waar ze als diensthoofd heeft bijgedragen tot de professionalisering van hun geriatrische dienst en de uitwerking van een interdisciplinair zorgpad voor heupfractuur.

Naast haar specialisatie als geriater werd dr. Vander Stichele in 2016 LEIF-arts en is ze in 2020 ook afgestudeerd als seksuologe aan de Ugent, onder begeleiding van prof. Els Elaut en prof. dr. Guy T’Sjoen. Dr. Vander Stichele combineert deze diverse specialisaties in een unieke aanpak voor de geriatrische zorgvrager.

Dr. Vander Stichele kiest voluit voor een interdisciplinaire en patiëntgerichte aanpak, waarbij warmte en professionaliteit hand in hand gaan bij de zorg voor de patiënt. Zij heeft zich bijgeschoold in het oplossingsgericht en verbindend communiceren met patiënt, familie en medewerkers.