Back to top

Voorstelling dr. Bart Lesaffre

11 augustus 2021
dr. Bart Lesaffre
dr. Bart Lesaffre

dr. Bart Lesaffre - Spoedarts
dienst Spoedopname, campus Sint-Jan
t: 050 45 20 00
e: spoed.secretariaat@azsintjan.be

Nadat hij in 2005 afstudeerde als arts aan de Universiteit Gent, behaalde dr. Bart Lesaffre in 2007 het diploma van huisarts. Datzelfde jaar startte hij, na het behalen van het Brevet Acute Geneeskunde, als spoedarts op de dienst Spoedopname van campus Henri Serruys. In 2009 voltooide hij het Postgraduaat Rampenmanagement aan de Universiteit Antwerpen en in 2011 volgde hij de cursus ‘clinical and biomedical scienses of tropical diseases‘ aan het Prins Leopold Instituut voor Tropische Geneeskunde.

Zijn interesse in ontwikkelingshulp en het buitenland leidde in 2011 en 2012 tot missies met Artsen Zonder Grenzen in Pakistan, in het regionaal ziekenhuis van Timergara, en in Afghanistan, in het Traumacentrum van Kunduz. Na deze missies ging hij terug aan het werk als spoedarts op campus Henri Serruys. Dr. Bart Lesaffre is eveneens gastdocent aan Howest en voor het Postgraduaat Rampenmanagement.

In 2021 studeerde dr. Lesaffre af als master in de specialistische geneeskunde - urgentiegeneeskunde aan UGent. Sinds maart 2021 werkt hij als staflid urgentiegeneeskunde binnen het departement Anesthesie en Reanimatie op campus Sint-Jan.