Back to top

Voorstelling dr. Alexander Clarysse

15 november 2019
dr. Alexander Clarysse
dr. Alexander Clarysse

dr. Alexander Clarysse
Dienst Neonatologie
e: neonataalsecretariaat@azsintjan.be
t: 050 45 27 70
f: 050 45 23 89
 

Dr. Alexander Clarysse startte zijn studies geneeskunde aan de KULAK en vervolgde deze aan de KU Leuven. Hij behaalde zijn diploma van arts in 2011. Tijdens zijn opleiding tot kinderarts werkte hij in het AZ Sint-Blasius te Dendermonde, op campus Sint-Jan van het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV en het UZ Leuven. Daarnaast werkte hij ook zeven maanden in het revalidatiecentrum Pulderbos te Zandhoven, waar veel ex-prematuren met allerlei gezondheidsproblemen verzorgd worden. 

Zijn erkenning in de neonatologie behaalde hij in 2017 na vervollediging van een fellowship op de dienst Neonatale Intensieve Zorgen (NIZ) van het UZ Leuven. Aansluitend werkte hij een jaar als praticien attaché op de Service de Réanimation Néonatale van het CHRU de Lille in Frankrijk, onder leiding van prof. Laurent Storme. 

Deze buitenlandse ervaring vormde een ontegensprekelijke meerwaarde in zijn algemene vorming tot kinderarts-neonatoloog. Sinds 1 september 2018 is dr. Alexander Clarysse werkzaam op de dienst NIZ van campus Sint-Jan, waar hij zich zal toeleggen op de algemene neonatologie in al haar aspecten.