Back to top

Sta stil bij Wereldaidsdag

27 november 2018
Sta stil bij Wereldaidsdag

Zaterdag 1 december is het Wereldaidsdag, de dag waarop wereldwijd de strijd tegen het hiv-virus en aids in de schijnwerpers staat. Het hiv-virus kan anno 2018 langdurig onderdrukt worden, maar er is nog steeds geen genezing mogelijk.

Op Wereldaidsdag willen we aandacht vragen voor de mensen die leven met dit virus. We roepen op om op deze dag het rode lintje op te spelden. Dat staat symbool voor solidariteit met mensen die het hiv-virus dragen.

Meer weten over hiv, aids, de gevolgen van dit virus en de huidige mogelijkheden om het te voorkomen of behandelen? Kom dan op maandag 3 december 2018 langs op campus Sint-Jan. Als Aids Referentie Centrum (ARC) voor West-Vlaanderen plaatsen we er die dag een infostand in de inkomhal. We zullen er informatiefolders uitdelen en voorbijgangers uitnodigen om een rood lintje op te spelden. Op die manier willen de strijd tegen dit virus en deze ziekte in de kijker zetten en begrip vragen voor de mensen die hiertegen kampen. Speld je het lintje op? Dan krijg je er een leuk gadget bovenop!