Back to top

Ontdek meer over onze dienst NKO en oplossingen voor gehoorverlies

25 februari 2021
Cochleaire implantaten

Vandaag, op de Internationale dag van het cochleaire implantaat (CI), stelt onze dienst Neus-, keel- en oorziekten (NKO) van campus Sint-Jan graag de gloednieuwe website oortotoor voor.

Nieuwe website dienst NKO

Van een medicamenteuze behandeling over een gehoorverbeterende operatie of een hoortoestel tot een hoorimplantaat, op onze nieuwe website vind je heel wat informatie over de mogelijkheden die we tegenwoordig hebben om een oplossing te bieden voor gehooraandoeningen en -klachten. Vanzelfsprekend hebben we dit aangevuld met uitgebreide uitleg over de manier waarop ons uitgebreid team op campus Sint-Jan invulling geeft aan gehoorzorg. Bovendien delen tal van onze patiënten er graag hun verhaal. 

Internationale CI-dag

De voorstelling van de nieuwe website valt bewust samen met de verjaardag van de eerste cochlaire implantatie door de Franse NKO-arts Charles Eyries en ingenieur André Djourno in Parijs, op 25 februari. In haar meer dan 60-jarige bestaan heeft deze implantaattechnologie de levens van meer dan 500.000 mensen met een ernstig tot zeer ernstig gehoorverlies veranderd. 

Betere terugbetalingsvoorwaarden CI

Nu er sinds december 2019 in België nieuwe, betere terugbetalingsvoorwaarden gelden voor mensen met een ernstige gehoorsdaling, zal dat aantal alleen nog maar verhogen. Wie als volwassene meer dan 70 dB gehoorverlies heeft op beide oren komt in aanmerking voor terugbetaling van één CI. Kinderen tot 12 jaar krijgen de implantatie aan beide zijden terugbetaald.

CI op campus Sint-Jan

Als je interesse hebt in een CI of hier mogelijk voor in aanmerking komt, kan je op onze dienst NKO van campus Sint-Jan terecht. Over de jaren heen groeiden we uit tot referentiecentrum voor cochleaire implantatie. We hebben dan ook een multidisciplinair team paraat staan van diverse NKO-artsen, audiologen, radiologen, genetici, psychologen, oogartsen, kinderartsen … Gedurende het hele traject van de cochleaire implantatie bieden ze je de best mogelijke begeleiding. Want jouw gehoor is onze zorg, van a tot z, van oor tot oor.

Meer informatie vind je op www.oortotoor.be

Lees hier ook het persbericht.