Back to top

Nieuwe oefenzaal kinesitherapie op campus SFX

1 september 2022
oefenzaal
oefenzaal

De oefenzaal kinesitherapie op campus SFX kreeg een grondige renovatie. Vanaf 29 augustus kunnen patiënten en kinesitherapeuten weer volop gebruikmaken van deze zaal en alle nieuwigheden. Om de opening te vieren, bieden we de patiënten zowel 's morgens als 's middags iets lekkers aan en krijgen ze een leuke gadget mee naar huis.

Een grondige renovatie

Na jaren intensief gebruik was de oefenzaal kinesitherapie aan vernieuwing toe. Er is een grondige renovatie uitgevoerd, waarbij alles vanaf nul weer is opgebouwd. De renovatie is recent afgerond en we wilden de ingebruikname van de nieuwe zaal niet onopgemerkt laten voorbijgaan. Er waren koffiekoeken en koffie voor onze patiënten, met een leuke gadget als kers op de taart.

Openheid en licht

De renovatie pakten we aan vanuit een duidelijke visie: we wilden een open, moderne ruimte met zoveel mogelijk natuurlijk licht. De oefenzaal bevindt zich in de kelder van de campus, waardoor er in de oorspronkelijke ruimtes weinig natuurlijk licht binnenkwam. Aan de kant van de Spanjaardstraat zijn er twee houten luiken. Deze waren altijd gesloten, maar staan nu open om licht binnen te laten. Er is geen folie meer aangebracht op de ramen die rechtstreeks inkijk geven in de oefenzaal. De verschillende ramen aan de kant van de Spaanse Loskaai zijn voorzien van lamellen. Zo is er geen rechtstreekse inkijk van buitenaf in de behandelruimtes, maar is er wel zicht naar buiten toe.  

De volledige oppervlakte van de oefenzaal kinesitherapie is aanzienlijk, maar konden we niet ten volle gebruiken door een aantal dikke, centraal geplaatste muren die alles in verschillende ruimtes opdeelden. Na verschillende stabiliteitsstudies kregen we vanuit de technische dienst groen licht om deze muren te laten verwijderen, met behoud van enkele steunpilaren. Door deze ingreep is er centraal ruimte voor alle onze toestellen (hometrainer, gerobank, sportramen, evenwijdige barren …) en kunnen we patiënten bij actieve oefeningen begeleiden. De behandelruimtes zijn vernieuwd en waar nodig verruimd, waarvan drie speciaal voor relaxatiesessies.

Nieuwe toestellen

Niet alleen de architectuur en het interieur zijn grondig veranderd. We hebben ook vernieuwde versies van onze huidige toestellen besteld, die nu één per één geleverd worden. Tegen het einde van het jaar zullen al onze toestellen vernieuwd zijn. Als extra troef binnen ons volledige gamma van toestellen hebben we een nieuw trekapparaat: de kinesis. Met dit toestel focussen we op actieve oefeningen die gericht zijn op kracht, flexibiliteit, coördinatie en balans. Meer en meer leggen we binnen de kinesitherapie en revalidatie het accent op actievere oefentherapie. Ook voor een ouder patiëntenpubliek, zoals op campus SFX. Zo blijven patiënten in beweging.

Ander accent

Door de renovatie van de oefenzaal hebben we een ruimte met meer mogelijkheden, waarin we meerdere patiënten per keer kunnen behandelen. Er zijn nu ook drie in plaats van twee relaxatieruimtes. Het is een prachtige en nuttige renovatie geworden die enkel voordelen met zich meebrengt voor toekomstige behandelingen en revalidaties. We zijn dan ook heel blij met onze nieuwe oefenzaal kinesitherapie op campus SFX.

Lekkernij
Lekkernij
oefenzaal
oefenzaal