Back to top

10 daagse van de Geestelijke Gezondheid: samen veerkrachtig

4 oktober 2022

Tussen 1 en 10 oktober zetten we samen het belang van geestelijke gezondheid en veerkracht in de kijker. Dit jaar staat de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid in het teken van ‘kracht’. Onder het motto ‘samen veerKRACHTig’ nodigen we mensen uit om hun kracht te ontdekken, en roepen we hen op om deze kracht in te zetten om anderen te helpen.

Wat is veerkracht en waarom is het zo belangrijk?

Stress en tegenslag maken deel uit van het leven, maar kunnen je soms danig uit evenwicht brengen. Ieder van ons gaat er anders mee om. Hoe sterk jouw mentaal welzijn te lijden heeft onder de druk, tegenslagen en veranderingen, hangt af van hoe veerkrachtig je op dat moment bent. 

Je kunt zeggen dat veerkracht het vermogen is om terug te veren na tegenslagen en je aan te passen aan stress of aan (ingrijpende) negatieve veranderingen. Veerkracht gaat dus over flexibel omgaan met moeilijke momenten.

Wat als het niet meer gaat?

1 op 4 mensen krijgt te maken met psychische problemen. Je geestelijke gezondheid bepaalt ook je lichamelijke gezondheid en omgekeerd.

Heb je zelf hulp nodig of ken je iemand die hulp nodig heeft? Dan zijn wij er voor je, ongeacht wie je bent of waar je mee worstelt. Op onze drie campussen kan je terecht voor psychische hulp.

We bieden advies en behandeling aan door middel van:

  • Ambulante begeleiding (consultatie, groepstherapie,…)
  • Dagbehandeling
  • Kortdurige opname

Wij bieden deze zorg aan met meerdere disciplines: verpleegkundigen, psychologen, medisch maatschappelijk werkers, ergotherapeuten, psychomotorische therapeuten, psychiaters en assistent specialisten in opleiding.

Daarnaast bestaat ook de Eenheid voor Psychiatrische Spoed Interventie (EPSI), de dienst kinder- en jeugdpsychiatrie en Het Mobiel CrisisTeam (MCT).

Met andere woorden: ongeacht wie je bent of waar je mee worstelt, wij staan voor je klaar!

Contactgegevens:

  • t: 050 45 23 90
  • e: psychiatrie@azsintjan.be