Back to top
vrijdag 15 maart dag van de slaap
Artsen Oftalmologie
4 maart 2019 Help je nieren om goed te blijven werken!

Het is Wereld Nierdag vandaag dus we zetten onze nieren even in de kijker. Het is heel erg belangrijk dat je nieren goed werken. We leggen graag even uit waarom dat zo belangrijk is en wat je kan doen om hen daarbij te helpen.

Lees verder
Endoscopisch onderzoek
1 maart 2019 Endoscopische ingreep of onderzoek: veiligheid troef

Kom je op onze dienst Maag-, darm- en leverziekten terecht? Dan is de kans groot dat je een endoscopische ingreep of onderzoek moet ondergaan. Omdat de voorzieningen die de dienst Maag-, darm- en leverziekten ter beschikking had aan vernieuwing toe waren, ging de dienst voor een volledig vernieuwde consultatiedienst. Als patiënt volg je er nu een goed georganiseerd traject waarin veel aandacht uitgaat naar jouw veiligheid.

Lees verder
Cotesting hpv
grafiek zindelijkheid kinderen
zorgtraject hartfalen
28 januari 2019 Nog lang volop van het leven genieten na hartfalen

Nog steeds treft hartfalen elk jaar heel wat mensen en voor veel van deze patiënten zijn de verwachtingen niet zo gunstig. Een goed georganiseerde aanpak kan daar verandering in brengen. Daarom tekenden de cardiologen uit verschillende Noord-West-Vlaamse ziekenhuizen in samenspraak met huisartsen, apothekers en thuiszorgdiensten uit de regio een ‘Zorgtraject Hartfalen’ uit.

Lees verder
corporate-video-dag-en-nacht
24 januari 2019 Een kijkje achter de schermen op onze drie campussen

In een ziekenhuis staat de klok nooit stil. Artsen en verpleegkundigen spannen zich dag en nacht in om onze patiënten de best mogelijke medische zorg te verlenen, maar zowel voor als achter de schermen zetten nog tal van andere mensen zich de klok rond in. Van de keuken tot de kantoren, van de IT-afdeling tot het onthaal … elke schakel draagt bij tot een vlotte werking van ons ziekenhuis.

Lees verder
Baarmoederhalskankerpreventie
22 januari 2019 Baarmoederhalskanker: laat om de drie jaar een uitstrijkje nemen!

Tijdens de Europese week van de baarmoederhalskankerpreventie, van 21 tot 27 januari, vind je op de polikliniek Gynaecologie van campus Sint-Jan meer informatie over baarmoederhalskanker en hoe je dit kan voorkomen.

Lees verder
Nieuwe doelgroep richt zich op jongvolwassenen tussen 17 & 25
Inflammatoire darmziekten

Pagina's