Back to top

REVALIDATIE & SPORTGENEESKUNDE

De dienst Fysische Geneeskunde, Revalidatie & Sportgeneeskunde omvat een brede discipline. Op deze dienst draait alles rond het onderzoek en de behandeling van aandoeningen van het skelet, de gewrichten, de spieren, de pezen en de zenuwen. Elk van de drie subdisciplines legt daarin andere accenten.

Fysische Geneeskunde

Binnen de Fysische Geneeskunde onderzoeken en behandelen we klachten van het bewegingsstelsel op een niet-operatieve manier. Omdat de aandoeningen van het skelet, de spieren, de gewrichten, de pezen en de zenuwen niet geopereerd worden, spreekt men ook wel van conservatieve behandeling.

Revalidatie

Revalidatie is de begeleiding en behandeling van meer uitgebreide neurologische, locomotorische of inwendige letsels. Dat doen we samen met meerdere disciplines, zoals kinesitherapie, ergotherapie, logopedie, psychologie, maatschappelijk werk en verpleegkunde. Het doel is uw levenskwaliteit te verbeteren. We werken vooral aan uw onafhankelijkheid en functionele verbeteringen.  

Sportgeneeskunde

Het onderzoek en de behandeling, maar ook het voorkomen van specifieke sportgerelateerde letsels, valt onder Sportgeneeskunde. Deze medische subdiscipline bieden we enkel aan op campus Sint-Jan.

U kan op eigen initiatief een afspraak maken. Vaak krijgen patiënten een doorverwijzing van de huisarts of van een andere dienst voor meer onderzoek of een specifieke behandeling.