Back to top

Wetenschappelijke activiteiten

Artsen van de dienst Reumatologie volgen regelmatig (inter)nationale symposia en congressen, zoals het Belgisch Congres voor Reumatologie (BCR), de European League Against Rheumatism (EULAR) en het American College of Rheumatology (ACR). Bij een aantal congressen geven we zelf ook voordrachten. Daarnaast zijn we lid van de Belgische Vereniging voor Reumatologie (KBVR) en actief bij de Scientific Committee en bij de werkgroep Zeldzame Ziekten van deze vereniging.

Publicaties, onderzoek en onderwijs

Onze artsen schrijven regelmatig mee aan (inter)nationale publicaties op het gebied van reumatologie. Ook werken we samen met het Universitair Ziekenhuis Gent en de Universiteit Gent. We nemen actief deel aan diverse universitaire en farmaceutische wetenschappelijke studies. Ook zijn we verbonden aan de opleiding van studenten en assistenten Inwendige Ziekten en aan de studie kinesitherapie aan de Katholieke Universiteit Leuven in Brugge en Oostende (Kulab).

Brucosport

De dienst Reumatologie is ook actief bij Brucosport vzw, dat tweejaarlijks een sportwetenschappelijk congres organiseert in het Concertgebouw van Brugge. In 2017 vindt de 30e editie plaats met als titel Football Medicine: what’s new?.

Voor meer informatie over de wetenschappelijke activiteiten van onze artsen kan u terecht op www.azlink.be.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 16 februari 2018