Back to top

Voorstelling

Radiologie Sint-Jan

De dienst Radiologie op campus Sint-Jan maakt beelden van het menselijk lichaam met röntgenstralen, ultrasone golven of radiofrequente golven. Die beeldvorming helpt artsen bij het stellen van een diagnose. We gebruiken de beeldvorming op onze dienst ook bij weinig invasieve behandelingsprocedures en bij het opvolgen van een behandeling.

Afspraken

U kan alleen een radiologisch onderzoek krijgen als u bent doorverwezen door uw arts of specialist. Heeft u een verwijsbrief? Bel naar 050 45 21 01 om een afspraak te maken. Zie ook openingsuren en contact.
Enkel voor een algemeen RX-onderzoek en sommige echografische onderzoeken is een afspraak niet nodig (zie ook openingsuren en contact), maar wel een verwijsbrief.

Onderzoeken

De dienst Radiologie biedt patiënten kwaliteitsvolle onderzoeken aan, met de laagst mogelijke stralingsdosis. Het gaat om technische onderzoeken uit alle sectoren van de moderne radiologie, met een bijzondere specialisatie in orgaansystemen.

Apparatuur

  • Onze dienst heeft moderne echografie-apparatuur. Ook zijn klassieke radiologische onderzoeken mogelijk. Wij hebben als een van de weinige ziekenhuizen een lage stralingsdosis EOS 3D-toestel, dat de botstructuren van het hele lichaam weergeeft in één opname.
  • We zijn een erkend mammografisch screeningscentrum en gespecialiseerd in het nemen van een biopt van de borst met een mammotoom.
  • We hebben een volledig uitgeruste interventiezaal (onder andere angiografie) met stralingsbeperking en zijn het verwijzingscentrum voor de ziekenhuizen in Noord-West-Vlaanderen.
  • Twee CT-toestellen van de nieuwste generatie zorgen voor de beste beelden tegen de laagste dosis.
  • Drie lage stralingsdosis ‘cone-beam’ CT’s zijn ideaal voor beelden van de fijne botstructuren van het gezicht, de pols en de enkel. Deze CT’s zijn beter dan klassieke radiologische onderzoeken en CT.
  • Twee ultramoderne 3-Tesla (hoge veldsterkte) magnetische resonantiescanners maken beelden van doorsneden van het lichaam met radiogolven in plaats van met röntgenstralen.

Interventionele radiologie

Interventionele radiologie is het uitvoeren van minimaal invasieve behandelingen onder geleiding van beeldvorming. Interventionele Radiologie Brugge biedt zowel diagnose als behandeling van een waaier van aandoeningen in zowat elk orgaansysteem. Meer info op www.irbrugge.be
 

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 22 mei 2023