Back to top

RADIOLOGIE

De dienst Radiologie op campus Henri Serruys maakt beelden van het menselijk lichaam met röntgenstralen of  ultrasone golven. Die beeldvorming helpt artsen bij het stellen van een diagnose. We gebruiken de beeldvorming op onze dienst ook bij weinig invasieve behandelingsprocedures en bij het opvolgen van een behandeling.

Afspraken

CT scan, echografie of contrastonderzoeken gebeuren steeds op afspraak.
U kan alleen een afspraak maken als u bent doorverwezen door uw arts of specialist. Heeft u een verwijsbrief? Bel naar 059 555 102 voor een afspraak.

Let op!

Meldt u steeds eerst aan met uw identiteitskaart bij de kiosken aan de ingang van het ziekenhuis. Indien u een afspraak heeft, ontvangt u onmiddellijk uw klevers voor de radiologie. Indien u zich zonder afspraak aanmeldt, moet u langs de loketten passeren.

 

Onderzoeken

De dienst Radiologie biedt patiënten kwaliteitsvolle onderzoeken aan, met de laagst mogelijke stralingsdosis. Het gaat om technische onderzoeken uit alle sectoren van de moderne radiologie.

 

Apparatuur

  • Onze dienst beschikt over de nieuwste generatie high-end echografie-apparatuur. Ook zijn klassieke radiologische onderzoeken mogelijk.
  • We zijn een erkend mammografisch screeningscentrum.Onze nieuwste generatie Cone-beam CT is ideaal voor beelden van de fijne botstructuren van het aangezicht, de sinussen, de tanden en klein bot (pols, hand, vinger, enkel en voet).
  • Een modern multi-slice CT-toestel zorgt voor de beste beelden aan de laagste dosis.
  • Een Dexa scan (dual energy absorption) voor een botdensiteitsmeting ter opsporing van osteoporose.
  • Een modern OPG-toestel voor radiografische opnames van de tanden, bovenkaak en onderkaak.

 

 

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 9 oktober 2020