Back to top

NEFROLOGIE EN INFECTIEZIEKTEN

Virussen, bacteriën, schimmels en parasieten veroorzaken infectieziekten. De infectie kan plaatselijk zijn, bijvoorbeeld blaasontsteking of longontsteking. Infectieziekten kunnen zich ook via het bloed verspreiden over het hele lichaam. Bekende infectieziekten zijn:

  • Candida
  • Hepatitis
  • Hiv
  • Malaria
  • Tuberculose

Bij de dienst Nierziekten, infectieziekten en algemene inwendige ziekten kan u terecht voor de behandeling van deze infectieziekten. Ook zijn we gespecialiseerd in de behandeling van ziekten van interne (inwendige) organen, zoals aan het hart, de longen, de lever, de nieren, maag en darmen, gewrichten en bloed.

Aids Referentiecentrum

Het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV is sinds 2014 erkend als Aids Referentiecentrum (ARC) voor de provincie West-Vlaanderen. Een ARC is een door de overheid erkend expertisecentrum. Hiv-patiënten krijgen hier de meest up-to-date medische behandeling, in combinatie met eventuele psychische, sociale en emotionele ondersteuning. Door deze erkenning kan het ziekenhuis de bestaande dienstverlening voor patiënten met hiv en seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA’s) verder uitbouwen.

Nierziekten, infectieziekten en algemene inwendige ziekten maakt deel uit van de dienst Inwendige Ziekten.