Back to top

Kinderendocrinologie

De dienst kinderendocrinologie is gespecialiseerd in de diagnose en behandeling van hormonale stoornissen van de geboorte tot de adolescentie.
Dit omvat problemen rond de groei (te groot of te klein gestalte), de puberteit (te vroege of te late puberteit), maar ook stoornissen in de schildklier-, hypofyse en bijnierwerking. Dit laatste kan soms leiden tot vroegtijdig optreden van beharing of overmatige lichaamsbeharing.

De dienst kinderendocrinologie behandelt stoornissen in de vethuishouding zoals familiale hypercholesterolemie of andere lipidenstoornissen.
Kinderen met overgewicht en obesitas worden opgevolgd door een enthousiast multidisciplinaire team. Ook voor eetstoornissen wordt een aangepaste behandeling opgestart.

Er worden ook kinderen met bepaalde syndromen opgevolgd en behandeld, zoals Turner en Klinefelter syndroom, Noonan en Prader – Willi.

De dienst staat onder leiding van Dr. Sylvia Depoorter. Dr Depoorter is algemeen kinderarts met een subspecialisatie in de kinderdiabetologie en kinderendocrinologie.
Dr. Depoorter werkt tevens als consulent op de dienst kinderendocrinologie in U.Z. Antwerpen.
Dr. Depoorter is lid van de Belgian Society of pediatric endocrinology and diabetology.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 23 januari 2018