Back to top

Pediatrisch dagziekenhuis

In het pediatrisch dagziekenhuis wordt uw kind gedurende 1 dag opgenomen, zonder overnachting. De reden van opname kan ofwel een chirurgische ingreep zijn ofwel een aanvullend onderzoek of behandeling voorgeschreven door de kinderarts of andere behandelend arts. Een meerderjarige (een ouder, grootouder of ander familielid) kan de hele dag bij het kind blijven.

Bereid uw kind voor op de (dag)opname en de ingreep. Bekijk bijvoorbeeld samen dit filmpje over hoe een operatiedag verloopt op campus Henri Serruys en lees samen het verhaal ‘Naar de slaapdokter’. Zo neemt u voor en na de ingreep voor een deel de angst weg.

Waar en wanneer meldt u zich aan?

Aanmelden gebeurt met de kids-ID/ identiteitskaart op het afgesproken uur aan de inschrijvingskiosk aan de inkom van het ziekenhuis. Indien u nog geen identiteitskaart bezit is het ook noodzakelijk dat u zich aanmeldt aan de inschrijvingskiosk waar u de keuzemogelijkheid ‘ik heb geen identiteitskaart’ zal kunnen aanduiden. U krijgt een volgnummer voor de onthaalbalie, waar de receptioniste de inschrijving zal voltooien. Voorzie hiervoor extra tijd. Daarna begeeft u zich naar het pediatrische dagziekenhuis (DZ10, route 204).

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 16 februari 2018