Back to top

Wat brengt u mee naar de raadpleging

Wat brengt u mee naar de raadpleging?

Voor elke raadpleging

Lijst van de thuismedicatie
Zorg ervoor dat u de naam en dosis van alle medicatie die uw kind inneemt of recent heeft ingenomen kent. Breng een lijstje of de medicatie zelf mee.

Resultaten en verslagen van reeds gebeurde onderzoeken/bloednames
Indien er bij uw kind voorgaand reeds onderzoeken in een ander centrum zijn gebeurd, brengt u hiervan de resultaten en/of verslagen mee.

Één van de ouders of voogd vergezelt de patiënt
Indien u uw kind zelf niet kan begeleiden naar de consultatie is het belangrijk dat de begeleider goed op de hoogte is van de huidige en voorgaande problematiek. Indien dit bij uitzondering niet het geval is, is 1 van beide ouders best telefonisch bereikbaar tijdens de consultatie.

Kinderneurologie

Doorverwijzingsverslag
Indien uw kind wordt doorverwezen door school of CLB, brengt u het doorverwijzingsverslag mee.

Recente verslagen van de therapeut(en)
Indien uw kind therapie krijgt (kinesitherapie, ergotherapie, logopedie, psychologische begeleiding) brengt u hiervan een recent verslag mee.

Kindermaag- en darmziekten

Buikpijn-vragenlijst
Indien u voor het eerst op raadpleging komt omwille van langdurige buikpijn, graag thuis de buikpijn-vragenlijst reeds invullen en meebrengen naar de raadpleging.

Voedingsdagboek
Indien u voor het eerst op raadpleging komt owv vermoeden van een overgevoeligheidsreactie op voeding, graag thuis al het voedingsdagboek bijhouden en meebrengen naar de consultatie. Graag extra aandacht voor zo correct mogelijk invullen van alle voedingswaren/dranken, stoelgang én alle klachten.

Kinderendocrinologie

Komt u voor het eerst op raadpleging ivm een probleem betreffende grote of kleine gestalte, te vroege of te late puberteit brengt u de volgende gegevens mee:

  • Verwijsbrief arts of CLB
  • Boekje kind en gezin (geboortegegevens)
  • CLB groeigegevens (opvragen via CLB)
  • Lengte van beide ouders
  • Resultaten en/of verslagen van eventuele reeds uitgevoerde onderzoeken of bloednames.
De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 24 juli 2019