Back to top

KINDERGENEESKUNDE

COVID-vaccinatie jongeren 12 tem 15 jaar

Het vaccineren van jongeren tussen 12 en 15 jaar voor COVID-19 is zeer belangrijk,daar ze (vaak ongeweten) verspreiders zijn van het COVID-virus.

Voor hun mentaal en algemeen welzijn is het belangrijk dat scholen open blijven en dat alle activiteiten geschikt voor hun leeftijd kunnen blijven doorgaan.
Sociale contacten zijn noodzakelijk om adolescenten te laten uitgroeien tot jongvolwassenen.

Het COVID-vaccin is grondig getest en veilig. Op deze leeftijd wordt enkel het Pfizer-vaccin toegediend. Het is een absolute aanrader om alle kinderen tussen 12-15 jaar te laten vaccineren. Bij vragen of twijfel kan u contact opnemen met uw behandelende arts. 


16-17 jarigen die in aanmerking komen voor vervroegde covidvaccinatie

Kom ik als 16-17 jarige in aanmerking voor vervroegde covidvaccinatie? Lees hier aandachtig de richtlijnen van de overheid.
Indien u meent dat u in aanmerking komt voor vervroegde vaccinatie, kunt u contact opnemen op het mailadres covidpediatrie@azsintjan.be met vermelding van: 

  • Naam jongere
  • Geboortedatum
  • Rijksregisternummer
  • Reden van risicopatiënt

 

Kindergeneeskunde

Op de dienst kindergeneeskunde kunnen baby’s en kinderen van 0 tot 15 jaar terecht met diverse medische problemen. De dienst kindergeneeskunde wil hoogkwalitatieve gespecialiseerde dienstverlening aanbieden met een focus op gepersonaliseerde en patiëntvriendelijke begeleiding. Door de uitbouw van subspecialisaties kunnen we expertise aanbieden bij heel wat ziektebeelden.

Kinderen komen op onze dienst terecht op eigen initiatief van de ouders, na doorverwijzing door de huisarts, via de dienst spoedgevallen of op vraag van kinderartsen in de regio voor meer gespecialiseerde onderzoeken en behandeling.

De kinderartsen werken binnen hun team onderling nauw samen, zowel op campus Sint-Jan als op campus Serruys. Daarnaast bestaat er ook een intensieve samenwerking met andere disciplines binnen het ziekenhuis en kan de dienst beroep doen op een multidisciplinair pediatrisch team van paramedici dat dagelijks paraat staat voor de opvang van onze patiënten.

 

Website voor kinderen

 

Kinderwebsite - welkom kleine kindjes Welkom kleine kindjes
Kinderwebsite - welkom grote kinderen Welkom grote kinderen