Back to top

HEMATOLOGIE

De dienst Hematologie bestudeert en behandelt ziekten in de bloedcellen en lymfekliercellen. De meeste ziekten die wij behandelen zijn deels goedaardig en bijvoorbeeld het gevolg van een tekort aan vitamines of stoornissen van de bloedstolling. We behandelen ook kwaadaardige aandoeningen, zoals leukemie en lymfomen of lymfeklierkankers. Vaak zijn dit ernstige, mogelijk levensbedreigende ziekten.

Toonaangevend in Vlaanderen

We hebben een van de grootste hematologische diensten van Vlaanderen en de tweede grootste dienst voor stamceltransplantatie in Vlaanderen. Alle stafleden zijn opgeleid als internist en gespecialiseerd in de klinische hematologie. Dankzij sponsoring van de vzw Wetenschappelijk Fonds Hematologie Brugge kunnen we dure technieken en geneesmiddelen gratis beschikbaar stellen voor patiënten, meestal in het kader van stamceltransplantatie.

Samenwerkingen

De dienst Hematologie werkt nauw samen met het laboratorium hematologie. Ook doen we actief mee aan klinische studies, waardoor patiënten toegang hebben tot de meest geavanceerde behandelingen. Er is een nauwe samenwerking met de collega's oncologen en hematologen van Kortrijk, Ieper, Veurne, Oostende, Waregem en Sijsele.

Hematologie is onderdeel van de dienst Inwendige Ziekten.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 16 maart 2017