Back to top

Voorstelling

Op campus Sint-Jan kan u terecht voor alle huidziekten. We zijn gespecialiseerd in allergieën, dermato-oncologie en kinderdermatologie en nemen ook patiënten op in het ziekenhuis.

Allergietesten

Bij campus Sint-Jan kan u terecht voor priktesten voor atopisch eczeem, astma en hooikoorts. Ook doen we plaktesten om contactallergieën op te sporen en provocatietesten om voedsel- en geneesmiddelenallergieën op te sporen.

Dermato-oncologie

Patiënten met een huidkanker worden behandeld door één multidisciplinair team in het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV. Alle noodzakelijke huidonderzoeken worden door de dienst Huidziekten uitgevoerd. We zorgen voor een nauwkeurige opvolging van de patiënten.

Atopieschool voor eczeem

Het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV is het enige ziekenhuis in West-Vlaanderen met een atopieschool, waar u als patiënt lessen kan volgen over het ontstaan van eczeem, de risicofactoren, de juiste dagelijkse huidverzorging en alternatieven voor krabben.

Samenwerkingen

De dienst Huidziekten biedt ook ondersteuning aan andere diensten in het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV. We helpen bij de verzorging van huidziekten op andere afdelingen. Ook werken we samen met huisartsen uit de regio en collega’s van andere ziekenhuizen. We overleggen en delen onze bevindingen en resultaten uit onderzoeken en de behandeling.

Op campus Sint-Jan kan u ook terecht voor:

  • Behandeling van psoriasis, ulcera en wonden
  • Deelname aan klinische studies
  • Esthetische behandelingen (botox en fillers)
  • Laserbehandelingen (pigmentlaser, vaatlaser, epilatielaser, CO2-laser)
  • Photodynamische therapie
  • UV-behandelingen (UVB en PUVA therapie)

Beluister onze podcAZt over huidziekten:

 

 

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 23 maart 2022