Back to top

Campus Henri Serruys

Als toekomstige ouder verwelkomen wij u graag op de campus Henri Serruys te Oostende. Ons centrum staat bekend om zijn jarenlange ervaring in het onderwater bevallen. Sinds 2008 werd de kraamafdeling, als één van de pioniers voor België, bekroond met het kwaliteitslabel van ‘baby– en moedervriendelijk ziekenhuis’. Door de blijvende inzet werd dit kwaliteitscertificaat opnieuw aan ons toegekend in 2012. Het voedingsbeleid van de pasgeborene steunt op de richtlijnen opgesteld door de WereldgezondHeidsOrganisatie (WHO) en UNICEF. Onze visie op natuurlijk bevallen legt het accent op een optimale professionele begeleiding en verzorging van moeder en kind voor, tijdens en na de bevalling. De persoonlijke keuze van de toekomstige ouders staat hierbij centraal!! Alvast een aangename kennismaking via onze site en dank voor uw bezoek!!!

De materniteit van het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV Campus Henri Serruys te Oostende, is één van de middelgrote materniteiten waar je de mogelijkheid krijgt om gebruik te maken van een brede waaier aan mogelijkheden om te bevallen.

De unieke infrastructuur stelt de moeders in staat in alle vrijheid en rust, op eigen krachten en in veilige omstandigheden haar baby zacht op de wereld te zetten.

Ons verloskundig team van gynaecologen, vroedvrouwen, kinderartsen en pediatrisch verpleegkundigen staan in voor een individuele begeleiding voor, tijdens en na de bevalling.

Deze begeleiding is er bovendien op gericht de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie en UNICEF maximaal op te volgen, wat ons sinds 2008 het moeder- en babyvriendelijk kwaliteitslabel opgeleverd heeft. Een aanpak die voor moeder en kind op alle vlakken voordelen oplevert.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 16 februari 2018