Back to top

Bezoekregeling

Ouders

  • Altijd welkom
    Ouders zijn dag en nacht welkom, we raden aan zoveel mogelijk langs te komen. Zo kunt u uw baby zelf verzorgen en voeden, elkaar leren kennen en een band opbouwen. De deur van de neonatologie kan enkel open met de badge van de vroedvrouw of pediatrisch verpleegkundige.
  • Contact bevorderen, kangoeroe-zorg en skin-to-skin
    Huid op huid contact of 'skin-to-skin' is bevorderlijk voor het welzijn van uw kind en bevordert de binding. Dit gebeurt in een intieme sfeer en in alle rust.
  • Praktisch
    In het belang van de baby vragen wij vooraf de handen te wassen en te ontsmetten. Indien u verkouden bent doet u een mondmaskertje aan.

Familie

De grootouders en de broers of zussen van het kind zijn elke dag welkom tussen 10u30 en 11u, 16u en 17u en van 19u tot 20u, behalve tijdens de voedingsmomenten. Eén per één worden zij vergezeld door één van de ouders om de baby te bezoeken. Dit is op afspraak en onder begeleiding van de vroedvrouw of pediatrisch verpleegkundige.

Hier wordt eveneens gevraagd om vooraf de handen te wassen en te ontsmetten.

Indien door drukte of urgentie de vroedvrouw geen prioriteit kan geven aan de familie wordt de afspraak van het bezoek verplaatst.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 16 februari 2018