Back to top

Voorstelling

Preventief onderzoek baarmoederhalskanker

Baarmoederhalskanker kan al in een vroeg stadium ontdekt worden met een uitstrijkje. Daarom is een regelmatige screening van baarmoederhalskanker zeer belangrijk. Voor dit preventief onderzoek kan u terecht bij de dienst Gynaecologie-Verloskunde-Fertiliteit op campus Sint-Jan en op campus Sint-Franciscus Xaverius.

Fertiliteitskliniek

Als een koppel na 1 jaar actief proberen niet zwanger wordt, of als alleenstaanden of lesbische koppels een kinderwens hebben, dan kan de Fertiliteitskliniek worden ingeschakeld. De kliniek is een samenwerkingsverband tussen het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV, AZ Sint-Lucas in Brugge en AZ Groeninge in Kortrijk.

Bij mogelijke vruchtbaarheidsstoornissen worden in de Fertiliteitskliniek vruchtbaarheidstesten gedaan, zowel bij de man als bij de vrouw. Eventueel volgt daarna een medisch geassisteerde bevruchting. Dat kan gebeuren met bijvoorbeeld ovulatie-inductie, inseminatie, ivf, icsi, TESA/TESE en KID. Het is een ingrijpende behandeling die kennis en tijd kost. Ook emotioneel is de behandeling vaak zwaar. U kan daarom rekenen op een multidisciplinair team dat bestaat uit gynaecologen, andrologen, verpleegkundigen of counselors, embryologen, laboranten, sociaal verpleegkundigen en psychologen. Meer informatie vindt u op de website Fertiliteitskliniek Brugge.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 17 januari 2017