Back to top

Verloskwartier

Welkom op het verloskwartier!

Jaarlijks worden er circa 1200 kinderen geboren in ons verloskwartier, begeleid door ons enthousiaste team vroedvrouwen, gynaecologen, assistent gynaecologen en kinderartsen.

Wij staan 24u/24 voor u klaar en proberen de arbeid zo vlot mogelijk te laten verlopen. Met ons moedervriendelijk beleid, onderdeel van ons BFHI label (baby friendly hospital initiative), streven we ernaar vrouwen en hun pasgeborene de best mogelijke start te geven. Ons multidisciplinair team van gynaecologen, vroedvrouwen en andere zorgverleners zetten zich elke dag in om kwalitatieve en veilige zorg aan te bieden. Wij proberen rekening te houden met uw wensen en behoeftes en de natuurlijke arbeid en bevalling te ondersteunen. Uiteraard steeds in de mate waarin dit medisch gezien verantwoord is. Onze visie luidt dan ook:

" de natuur als het kan, de techniek als het moet"

Het verloskwartier telt zes arbeid- en verloskamers die huiselijk en rustgevend zijn ingericht met harmonieuze kleuraccenten. De bevalling vindt in dezelfde kamer als de arbeid plaats. Bovendien zijn twee verloskamers voorzien van een relaxatiebad en een hangdoek die tijdens de arbeid kunnen gebruikt worden.

Om de vrouwen het zo comfortabel mogelijk te maken zijn alle kamers uitgerust met een douche en voorzien van een bal om op te zitten.

Daarnaast is onze afdeling uitgerust met een operatiezaal waar dringende keizersneden doorgaan. Dit biedt ons de mogelijkheid om snel in te grijpen in noodsituaties.

Aanpalend aan de operatiezaal is een goed uitgeruste opvangkamer voor de pasgeborene. Hier kunnen alle baby’s van extreem prematuur tot voldragen baby’s de beste zorgen krijgen die ze nodig hebben.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 3 januari 2019