Back to top

FERTILITEITSKLINIEK

Bij de dienst Fertiliteit kan u terecht voor onderzoeken en behandelingen bij vruchtbaarheidsproblemen. Als een koppel na 1 jaar actief proberen niet zwanger wordt, of als alleenstaanden of lesbische koppels een kinderwens hebben, is het mogelijk om de Fertiliteitskliniek in te schakelen.

Bij mogelijke vruchtbaarheidsstoornissen worden in de Fertiliteitskliniek vruchtbaarheidstesten gedaan, zowel bij de man als bij de vrouw. Eventueel volgt daarna een medisch geassisteerde bevruchting. Bijvoorbeeld met:

  • Icsi
  • Inseminatie
  • Ivf
  • KID
  • Ovulatie-inductie
  • TESA/TESE

Een vruchtbaarheidsbehandeling is zeer ingrijpend en kost veel kennis en tijd. Ook emotioneel is de behandeling vaak zwaar. U kan daarom rekenen op een multidisciplinair team dat bestaat uit gynaecologen, andrologen, verpleegkundigen of counselors, embryologen, laboranten, sociaal verpleegkundigen en psychologen.

Sinds 1988 passen we in ons ziekenhuis in-vitrofertilisatie toe. In 1992 vloeide uit deze dienstverlening de Fertiliteitskliniek voort, een dienst binnen het departement Gynaecologie.

In 2000 richtten alle Brugse en Kortrijkse ziekenhuizen een associatie op. Zo voldoen we aan de huidige wetgeving die in de provincie West-Vlaanderen in de erkenning van één zorgprogramma B Reproductieve Geneeskunde voorziet.

In juni 2006 namen we de nieuwe gebouwen op de tweede verdieping in gebruik. Sindsdien staat onze dienst bekend als Centrum Reproductieve Geneeskunde. Meer informatie vindt u op onze website.

Samenwerkingsverband

De kliniek is een samenwerkingsverband tussen het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV, het AZ Sint-Lucas in Brugge en het AZ Groeninge in Kortrijk.

Voor meer persoonlijke inlichtingen staat onze staf van medewerkers altijd klaar.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 25 januari 2018