Back to top

Chirurgische ingrepen

In de  obesitaschirurgie, ook wel bariatrische (Griekse baros=gewicht) chirurgie genoemd, bestaan er verschillende chirurgische technieken.
Welk type operatie voor u het best geschikt is wordt bepaald door uw chirurg aan de hand van voorafgaande intakegesprekken.

Tijdens deze gesprekken wordt niet enkel gevraagd naar uw vroegere dieetpogingen met bijhorende gewichtsevolutie maar wordt ook uitgebreid aandacht geschonken aan uw huidig eet- en drinkpatroon.

Voor personen die overdadige maaltijden gebruiken met veel suikerrijke en vetrijke tussendoortjesis een Gastric Bypass de beste keuze.

Voor patiënten met  overgewicht ten gevolge van overdadige maaltijden maar geen zoeteters is een restrictieve ingreep de meest aangewezen operatietechniek. In veel gevallen echter blijkt de Gastric Bypass over de hele lijn de beste keuze te zijn, met de meest optimale resultaten inzake duurzaam gewichtsverlies en levenskwaliteit.

Uiteraard wordt vooraf ook een grondig medisch onderzoek uitgevoerd om te bepalen welk type operatie voor u het meest aangewezen is.

Onderstaande ingrepen worden door Dr. Dillemans uitgevoerd:

  • Sleeve Gastrectomie (hormonaal + restrictief)
  • Gastric Bypass (restrictief + malabsorptief)
  • Banded Bypass
  • Mini Gastric Bypass
  • Maagband (restrictief)
  • Revisionele Chirurgie (conversie band/Mc Lean/Mason/Scopinaro naar bypass) - een conversie is aangewezen indien er onvoldoende gewichtsafname is (of gewichtstoename), of bij een complicatie.

Deze ingrepen kunnen allen via een kijkoperatie (laparoscopie) worden verricht, wat het herstel, de littekenvorming en de esthetiek ten goede komt.
Welk type operatie voor u het meest geschikt is wordt bepaald door dr. Dillemans aan de hand van  voorafgaande intakegesprekken.

Tijdens deze gesprekken wordt niet enkel gevraagd naar uw vroegere dieetpogingen met bijhorende gewichtsevolutie maar wordt ook uitgebreid aandacht geschonken aan uw huidige eet- en drinkpatroon.

Uiteraard wordt vooraf ook een grondig medisch onderzoek uitgevoerd.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 16 februari 2018