Back to top

CENTRUM VOOR OBESITASCHIRURGIE

Het Centrum voor Obesitaschirurgie op campus Sint-Jan is gespecialiseerd in de chirurgische behandeling van obesitas. Obesitas is een chronische ziekte die wordt gekenmerkt door overmatige vetopstapeling in het lichaam. Obesitas wordt ook wel zwaarlijvigheid genoemd.

Wereldwijd leidinggevend

Het centrum staat onder leiding van dokter Bruno Dillemans. Hij voerde al meer dan 10.000 succesvolle ingrepen uit die gericht zijn op gewichtsafname (bariatrisch). De opgebouwde expertise rond obesitas in het algemeen en obesitaschirurgie in het bijzonder, hebben het Centrum voor Obesitaschirurgie onder leiding van dokter Dillemans, wereldbekend gemaakt. Chirurgen over de hele wereld komen naar Brugge om dokter Dillemans en zijn team en werkmethodes te leren kennen. Het Obesitascentrum is dan ook wereldwijd een referentie geworden voor alle bariatrische en redo-ingrepen (na een eerdere bariatrische ingreep).

Bij het Centrum voor Obesitaschirurgie staat individuele begeleiding en persoonlijk contact met de patiënt voorop. Het is onze missie elke patiënt met obesitas de juiste oplossing te bieden. Na het overlopen van de (chirurgische en niet-chirurgische) mogelijkheden, wordt elke patiënt besproken door een multidisciplinair team. Dit team bestaat uit een chirurg, endocrinoloog, psycholoog en diëtist.

Meer informatie vindt u op de website van het Centrum voor Obesitaschirurgie.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 21 september 2017