Back to top

Voorstelling

Welkom op de dienst Algemene, Vaat- en Kinderheelkunde van het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV, campus Sint-Jan.

Ons team bestaat uit 6 chirurgen, elk met zijn eigen specifieke specialisatie (subspecialisatie) en interessegebied. Op die manier trachten wij de meest kwalitatieve chirurgische zorg aan te bieden aan al onze patiënten. Wij worden hierin bijgestaan door 5 resident-chirurgen en 6 geneesheer-specialisten in opleiding. Daarnaast zijn we omringd door een paramedisch team bestaande uit 7 medisch secretaressen, 9 poliklinisch verpleegkundigen (waaronder 1 stomazorg-verpleegkundige en 1 wondzorgverpleegkundige), 4 diëtisten en een gespecialiseerd team verpleegkundigen op de verschillende ziekenhuisafdelingen. Deze organisatie vormt, samen met onze vakkennis en ervaring, een solide basis voor onze geïndividualiseerde en patiënt-gerichte zorgverlening.

Onze chirurgen hebben elk hun specifieke specialisaties:
Dr. Bruno Dillemans is diensthoofd en gespecialiseerd in bariatrische chirurgie (vermageringsoperaties). Meer info over het centrum voor obesitaschirurgie vindt u hier 

Dr. Tom Feryn is gespecialiseerd in laparoscopische chirurgie, colorectale chirurgie, proctologie, hepato-pancreatico-biliaire chirurgie en buikwandchirurgie.

Dr. Jan Lesaffer is gespecialiseerd in algemene chirurgie, borstchirurgie, longchirurgie en slokdarmchirurgie. 

Dr. Sebastiaan Van Cauwenberge is gespecialiseerd in algemene chirurgie, kinderchirurgie, bariatrische chirurgie, post-bariatrische functionele chirurgie en buikwandchirurgie. Dr. Van Cauwenberge is tevens de verantwoordelijke van de wondkliniek. 

Dr. Jan De Letter en Dr. Eva-Line Decoster zijn onze vasculaire chirurgen. U kunt bij hen terecht voor de behandeling van slagaders, aders en access chirurgie (alle ingrepen die zorgen voor een makkelijkere toegang tot de bloedvaten). 

U kunt een afspraak maken telefonisch tijdens de kantooruren op het nummer +32 50 45 25 60 of online via Patiënt - nexuzhealth 

 

 

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 11 mei 2023