Back to top

ALGEMENE, KINDER- EN VAATHEELKUNDE

Welkom op de dienst Algemene, Vaat- en Kinderheelkunde van het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV, campus Henri Serruys.

Het team bestaat uit 4 ervaren chirurgen die een brede basis hebben als algemeen chirurg. Elk van hen is echter ook gesubspecialiseerd:

Dr. Lieven Deruyter is abdominaal chirurg. Hij heeft een bijzondere bekwaming in de operatieve behandeling van goedaardige én kwaadaardige aandoeningen van het maag-darmstelsel alsook gynaecologische buikaandoeningen.
Ook buikwandchirurgie (natuurlijke of verworven breuken van de buikwand) behoort tot zijn domein.
Buikingrepen worden preferentieel op minimaal invasieve wijze uitgevoerd (laparoscopie of kijkoperatie).
Naast deze abdominale ingrepen voert hij ook proctologische operaties uit.
Voor verdere info kan u zijn website raadplegen via www.dokterderuyter.be

Dr. Alain Vanhulle is vasculair chirurg. Hij is gespecialiseerd in operaties thv de slagaders van de ledematen, hals en buik waarbij de bloeddoorstroming hersteld wordt.  Dit kan via open techniek maar ook endovasculair. Bij deze laatste wordt het bloedvat niet opengelegd maar aangeprikt en worden speciale catheters ingebracht om bv een ballondilatatie uit te voeren of een stent te plaatsen thv een vernauwing van de slagader.
Hij heeft ook een bijzonder bekwaming in de operatieve behandeling van spataders. Hij voert ook de supervisie uit over de wondkliniek.
Voor verdere info kan u zijn website raadplegen via www.dokteralainvanhulle.be

Dr. Roel Venken is thoracaal en oncologisch borstchirurg. Hij staat in voor de operatieve behandeling van goedaardige en kwaadaardige aandoeningen van de longen en borstholte. Ook bij deze ingrepen is een minimaal invasieve benadering als standaard ingevoerd (VATS – video assisted thoracic surgery). Als borstchirurg heeft hij een ruime expertise in de behandeling van goedaardige en kwaadaardige borstaandoeningen. Hij staat aan het hoofd van de borstkliniek. Tot slot heeft hij zich ook toegelegd op de behandeling van lymfoedeem dmv o.a. microchirurgische lymfechirurgie.
Voor verdere info kan u zijn website raadplegen via www.dr-venken.be

Dr. Karen Handojo is abdominaal chirurg. Zij heeft zich gespecialiseerd in de chirurgische behandeling van de patiënt met overgewicht en obesitas (bariatrische heelkunde), alsook in het herstel van navel-, lies- en littekenbreuken (buikwandchirurgie). Daarnaast heeft zij zich toegelegd op goedaardige en kwaadaardige aandoeningen van het darmstelsel (colorectale heelkunde). Ook proctologische ingrepen behoren tot haar domein.
Operaties voert zij bij voorkeur uit met behulp van minimaal invasieve technieken (laparoscopie). Zij zal zich in de toekomst ook dieper toeleggen op robotchirurgie.  
Voor verdere info kan u haar website raadplegen op www.dokterhandojo.be

Dit team van chirurgen zal, samen met collega-specialisten en verpleegkundigen, erop toezien dat u de meest optimale zorg in campus Henri Serruys toegediend krijgt.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 18 oktober 2021