Sint-Franciscus Xaverius
Back to top

Bereikbaarheid Campus SFX

Adres

Spaanse Loskaai 1
8000 Brugge

Met het openbaar vervoer

  • Lijnbussen nummer 4 en 14 vertrekken om de 10 minuten aan het station en hebben een halte aan het Jan Van Eyckplein.
  • Stadsbussen nummer 3 en 13 vertrekken om de 10 minuten aan het station en hebben een halte aan de Stadsschouwburg.
    Om de 10 minuten vertrekt een bus aan de Stadsschouwburg naar het station.

Per auto, fiets of bromfiets

Zie wegenplan

Er is een fietsenstalling voor het ziekenhuis.
Bejaarden en mindervalide personen, vergezeld van een familielid of kennis, kunnen aan de hoofduitgang uit- en instappen. Met de wagen bereikt u evenwel onmiddellijk de parkeerplaats.

Plan uw route met Google Maps.

Private parking 

zie wegenplan

Door werkzaamheden is de parking op campus SFX tijdelijk niet beschikbaar. De planning voorziet dat de parking begin januari 2021 terug in gebruik kan genomen worden. 

Het ziekenhuis stelt in de Hoedenmakersstraat 7 een private parking ter beschikking van bezoekers. In het weekend is de parking permanent toegankelijk, evenals op feestdagen die op een weekdag vallen. Afstand tot het ziekenhuis: 150 m.

Het rood-groene licht aan de ingang van de parking geeft aan of de parking toegankelijk is.

Bij groen licht kan u de parking oprijden. Aan de inrijzuil ontvangt u, na het drukken op de rode knop, een ticket. Neem dit ticket mee naar het ziekenhuis. Parkeren doet u steeds op de bovengrondse parking. Volg hierbij de pijl “Bezoekers”.

Na uw bezoek aan het ziekenhuis ontvangt u, tegen afgifte van uw ticket en betaling aan de onthaalbalie, een penning die u bij het uitrijden in de slagboomautomaat stopt.

Opmerkingen

Voor personen met een beperking zijn, nabij de ingang van het ziekenhuis, een 4-tal voorbehouden parkeerplaatsen beschikbaar. Ook op de aangrenzende Woensdagmarkt zij er 2 plaatsen voor personen met een beperking beschikbaar.

Wanneer u in de omliggende straten parkeert dient u van 9u tot 20u, ook op zondag, steeds de aanwezige parkeermeter te gebruiken tenzij u beschikt over een bewonerskaart, digitale parkeervergunning of indien u gebruik kan maken van parkeercodes voor bezoekers van stadsbewoners (zie ook op de website Parkeren in Brugge hoe u deze faciliteiten kunt gebruiken).

Met bijkomende vragen kan u ook terecht aan onze onthaalbalie (t. 050 470 470).