Spoedgevallen campus Sint-Jan
050 45 20 00
Spoedgevallen campus Henri Serruys
059 55 51 01
Home >  Professionals >  Elektronische communicatie >  BIAN algemeen

BIAN algemeen

BIAN (Brugs Interactief Artsen Netwerk)

Rechtstreeks naar BIAN.

BIAN is een portaalsite waar behandelende artsen digitale patiëntgegevens uit AZ Sint-Jan AV op een veilige manier kunnen opvragen via het internet. BIAN is een onmisbare toepassing die de Medibridge-functionaliteit aanvult.

Medibridge verstuurt via beveiligde elektronische post protocollen, ontslagbrieven, meldingen van opnames en dergelijke meer naar uw medisch dossier in uw privé-praktijk. BIAN biedt extra mogelijkheden zoals boeking van afspraken, opvraging van digitale beelden van zodra ze geprotocolleerd zijn en nog veel meer. BIAN is dan ook uitgeroepen tot beste E-gov project van 2005.

De mogelijkheden:

Beelden en protocollen van radiologische onderzoeken raadplegen

Met BIAN heeft u onmiddellijk toegang tot de digitale beelden die u hebt aangevraagd zodra het beeld geprotocolleerd is. Door het algemeen gebruik van spraakherkenning is het protocol zeer snel toegankelijk.
 
Een bijkomend voordeel is dat beelden niet meer verloren gaan. Er is een zeer grote opslagcapaciteit voorzien om alle beelden met de nodige reservekopieën te bewaren. 

Labresultaten raadplegen

Als u een labonderzoek hebt aangevraagd (microbiologie, hematologie, scheikunde en pathologie), kunt u het resultaat via BIAN opvragen zodra het beschikbaar is.

Patiëntgegevens opvragen

U krijgt toegang tot de algemene patiëntgegevens, zoals adres en geboortedatum.

Lijst van uw opgenomen patiënten raadplegen

Wenst u uw patiënten in het ziekenhuis te bezoeken, dan kunt u vooraf de lijst met opgenomen patiënten raadplegen en eventueel uitprinten. Deze lijst bevat behalve de naam van de patiënt ook de verpleegeenheid en het kamernummer.

Afspraken boeken voor uw patiënten (al dan niet reeds gekend in het ziekenhuis)

U kunt vanuit het patiëntendossier van de geselecteerde patiënt onmiddellijk een afspraak boeken in het digitale afsprakensysteem van AZ Sint-Jan AV.
 
U kunt dat echter ook overlaten aan het secretariaat van uw privé-praktijk. Men kan immers op strikt beveiligde wijze afspraken boeken zonder toegang te hebben tot het specifieke patiëntendossier.
 
De toepassing is 24 uur op 24 beschikbaar, 7 dagen op 7. U bent onafhankelijk van de openingsuren van de poliklinische dienst, u vermijdt een telefonische afspraak met mogelijke wachttijden en er worden een aantal slots in de agenda gereserveerd voor dringende afspraken. Bovendien kunt u aan de patiënt een uitgeprinte afspraakbevestiging en verwijsbrief meegeven.