Spoedgevallen campus Sint-Jan
050 45 20 00
Spoedgevallen campus Henri Serruys
059 55 51 01
Home >  Professionals >  Bijscholing en wetenschap >  Permanente vorming

Permanente vorming

Bij ons kan je terecht voor een breed aanbod aan cursussen en trainingen, specifiek uitgewerkt per departement en voor àlle functies. Naast de klassikale opleidingsvorm bieden wij ondersteuning via alternatieve leervormen zoals afstandsleren, e-learning, on the job training, enz.

Daarnaast kan je bij ons ook terecht voor 'maatwerk'. Aan de hand van een behoeftedetectie op niveau van de medewerker, dienst of organisatie worden op maat opleidingen georganiseerd als oplossing voor een probleem of als ondersteuning bij het behalen van doelstellingen.

Er zijn tevens tal van specifieke ontwikkelingstrajecten uitgewerkt voor leiderschap, nieuwe medewerkers enz. Zo doorloopt bijvoorbeeld elke leidinggevende een managementtraject en krijgen nieuwe medewerkers een persoonlijk ontwikkelingsplan.

De afstemming van doelstellingen organisatorisch en individueel zorgt ervoor dat wij als organisatie kunnen ontwikkelen en verbeteren. Vorming staat niet los van organisatiedoelstellingen, personeelsbeleid èn kwaliteitsbeleid. Dit vereist eveneens een terugkoppeling naar de resultaatsgebieden. Het is hierbij belangrijk om vooraf de leerdoelen duidelijk te expliciteren. Op basis hiervan wordt de leervorm gekozen en kan het initiatief achteraf beter geëvalueerd worden.

We doen voor dit alles beroep op een groep deskundige interne instructoren en coaches die vanuit hun ervaring opleiding geven en dagdagelijkse ondersteuning bieden. Uiteraard werken we voor een aantal opleidingen ook samen met externe vormingsorganisaties.

Meer informatie hierover vind je bij het leercentrum.